25/03/2016 - volkstuinproject vitaminima valt in goede aarde

Vitaminima is opgezet om minima kennis te laten maken met vitamine G. Regelmatig actief in het groen en ook genieten van de eigen oogst. Het kan niet beter.

De enthousiaste reacties spreken boekdelen: ‘Wat geweldig! Hier ben ik echt blij mee! Ik heb er heel veel zin in en kan niet wachten!’

Op de complexen van de betrokken verenigingen liggen de tuinen klaar voor gebruik. De eerste deelnemers hebben een eerste kennismakingsgesprek achter de rug en hun eigen tuintje kunnen bekijken.  De positieve reacties inspireerden de initiatiefnemers om het project uit te breiden met extra tuinen, zodat er nog meer mensen kunnen deelnemen. De  Federatie van Amateurtuindersverenigingen Alkmaar nam het initiatief voor Vitaminima en coördineert het project. Dankzij een bijdrage van de gemeente, Cityswim Alkmaar en de persoonlijke inzet van vrijwilligers, beschikt de federatie over voldoende middelen om het project tot een succes te maken.

de organisatie is deze week bezig om een starterspakket samen te stellen, dat zal bestaan uit verschillende soorten zaai- en pootgoed.

als het weer het toelaat kan er vanaf begin april volop worden getuinierd