02/02/2016 - Volkstuinen voor minima

Gratis groente verbouwen op volkstuin voor minima

Eén jaar lang gratis je groente verbouwen op een volkstuin. Dat kan vanaf dit voorjaar bij de Amateurtuindersverenigingen in Alkmaar-West. De tuindersverenigingen bieden deze mogelijkheid aan, speciaal voor mensen met een minimum inkomen. Op die manier bespaart u geld en komt u thuis met uw eigen groente!

De amateurtuindersverenigingen in Alkmaar-West (vlakbij de ijsbaan) willen mensen met een minimum inkomen de kans geven om te leren tuinieren op een volkstuin. U kunt een jaar lang gratis uw eigen groenten verbouwen om te kijken of het iets voor u is. U krijgt advies over de indeling van de tuin en de werkzaamheden. U krijgt een stukje grond, gereedschap en zaai- en pootgoed. Dit alles voor een jaar, dus ruimschoots de tijd om het hele proces van zaaien, planten en oogsten mee te maken!

Vitamine G
Volgens Frido Schaap, secretaris van de Amateurtuindersverenigingen zijn mensen die het tot nu toe doen enthousiast: ‘Het gaat niet alleen om de vitamines uit je groente maar ook om Vitamine G ofwel Vitamine Groen!’ Wilt u ook genieten van de opbrengst van de volkstuin, lekker buiten in beweging zijn en gezellige mensen ontmoeten? Kunt u elke week een paar uur naar de tuin gaan en heeft u een minimum inkomen? Stuur dan een mail naar secretaris@fatv.nl met uw telefoonnummer. De secretaris neemt dan contact met u op. Wie weet hoeveel tomaten, aardbeien, sperziebonen, aardappels of courgettes u komend seizoen zult oogsten?