ATV de Zes Wielen

ATV De Zes Wielen bestaat sinds 1972. Het is een actieve tuinvereniging met ongeveer 75 leden en gemiddeld 30 mensen op de wachtlijst. Het tuincomplex ligt middenin de prachtige Oudorperpolder aan de Molenkade in Oudorp. Wij hebben 69 tuinen met een oppervlakte variërend van 65m² tot 220m². De grond wordt gepacht van de gemeente Alkmaar.

De vereniging heeft een eigen clubhuis waar leden elkaar ontmoeten en koffie kunnen drinken. Onze leden zijn allemaal enthousiaste tuinders met een gezamenlijke hobby: het telen van groenten, bloemen en fruit op een eigen stukje grond. Iedere tuinder doet dat op zijn eigen wijze, zowel traditioneel als biologisch. We delen allemaal het plezier in het tuinieren in de buitenlucht, het genieten van de stilte en de prachtige omgeving.

De vereniging heeft een gemeenschappelijke kas waar zaailingen, stekjes en andere planten worden opgekweekt en verkocht. Er is ook gezamenlijke bloementuin dichtbij de poort en een paddenpoel, die bijdraagt aan een goed klimaat voor insecten en bijen.

Sinds jaar en dag zorgt een groep vaste vrijwilligers iedere dinsdagochtend voor het onderhoud van het complex: zij maaien het gras, knotten de wilgen, knippen de heggen en helpen waar nodig. Alle overige tuinders/leden helpen ook een handje mee op de zaterdagwerkochtenden die een paar keer per jaar worden georganiseerd. Te denken valt aan onderhoud aan het clubhuis en de paddenpoel. 

 

voor meer informatie bezoek onze website:

http://www.atvdezeswielen.nl/