ATV de Volharding

Onze vereniging maakte deel uit van de Volkstuinvereniging Alkmaar en omstreken. Deze is opgericht in 1942 en is in 1987 omgezet in Federatie van Amateurtuindersverenigingen Alkmaar e.o. Het complex “De Volharding “ is opgericht in 1956 en sinds 1987 een zelfstandinge vereniging en is in de loop der jaren uitgegroeid tot een bloeiende vereniging. Het is kleine oase tussen bedrijven, woonwijk en het park Oosterhout. Op ons complex is het erg rustig en je kunt genieten van de natuur. Zo is er een grote diversiteit aan flora en fauna. Er broeden diverse vogels en er zijn regelmatig ijsvogeltjes te zien. Op het complex is een paddenpoel ingericht en houdt een imker bijenvolken. De honing is verkrijgbaar in de tuinwinkel. In de zomer heeft elke tuinder beschikking over stromend water via een waterleidingsysteem.

De Volharding is rolstoeltoegankelijk, het complex heeft brede paden en er is een invalidentoilet in het verenigingsgebouw. Er is 600 vierkante meter tuin gereserveerd voor mensen die door een lichamelijke handicap aan een rolstoel gebonden zijn. Daar staan grote bakken waarin gewerkt kan worden. Maar er zijn ook stoklopersbakken voor tuinders die niet gebogen kunnen staan.

Ook zorgen we er voor dat we het milieu zo min mogelijk belasten door zo min mogelijk bestrijdingsmiddelen te gebruiken. Het complex is 24.960 m2 groot en bevat 145 tuinen van 100 tot 240 m2 groot. Verder organiseren we diverse activiteiten. Regelmatig komen er bij ons tuinen beschikbaar. Als u interesse hebt in een tuin hoeft u niet lang te wachten voor u aan de beurt bent om een tuin bij ons te huren.

Daarnaast is het ook goed om te weten dat wij een huurcontract hebben tot het jaar 2023 . Bent u nieuwsgierig geworden kom dan gerust eens bij ons langs voor meer informatie. Elke zaterdagmorgen is het complex vrij toegankelijk en van 9.00 tot 11.00 uur zijn er bestuurders aanwezig om u alle inlichtingen te verschaffen. Of laat uw naam en telefoonnummer en/of e-mailadres achter in onze brievenbus, dan nemen wij contact met u op voor een ander afspraak. Natuurlijk bent u ook vrij om ons complex geheel vrijblijvend te bezoeken.

Wilt u meer over ons weten kijk dan eens op www.atvdevolharding.nl