ATV De Kromme Sloot

ATV de Kromme Sloot, opgericht op 2 mei 1978, is een actieve tuinvereniging met ongeveer 140 leden. De activiteiten van de vereniging vinden plaats op een  tuincomplex,  gelegen in een rustige omgeving in de Westrand van Alkmaar. De tuinen zijn 100 m² tot 300 m² groot, de grond wordt gepacht van de gemeente Alkmaar. De vereniging heeft een eigen clubhuis waar sanitair aanwezig is.

De leden zijn enthousiaste tuinders met als hobby het telen van groenten, bloemen en fruit op een eigen stukje grond. Iedere tuinder doet dat op zijn eigen wijze.  Gemeenschappelijk is het plezier in het tuinieren, het buiten aan het werk zijn en het genieten van de stilte en de prachtige omgeving. Het milieuvriendelijk tuinieren wordt gestimuleerd en het gebruik van gifstoffen wordt ontmoedigd.

De vereniging heeft een grote Heemtuin, die door een werkgroep wordt beheerd. De grond is verarmd waardoor de oorspronkelijke vegetatie is teruggekeerd. Er is een vijver gegraven, er staan bijenkasten en er is een vlindertuin.  Elk jaar organiseert de vereniging voor belangstellenden op de derde zaterdag van september de Productendag, waar verse producten van het complex te koop zijn en de mensen kunnen genieten van het prachtige complex.