Over volkstuinvereniging De Kromme Sloot

De Kromme Sloot is gelegen aan de westrand van Alkmaar en is een actieve vereniging met ongeveer 140 leden. De tuinen zijn 100 m² tot 300 m² groot. De vereniging heeft een eigen clubhuis waar sanitair aanwezig is.

Tuinieren in harmonie met de omgeving

Bij De Kromme Sloot tuinieren we in harmonie met de omgeving. Dit zie je terug in de inrichting van het complex met houtwallen, windsingels, het insectenhotel en de heemtuin. Zo laten we de flora en fauna tot volle wasdom komen. Om de natuur te beschermen gebruiken we geen gif en zijn auto’s alleen bij uitzondering toegestaan.

Plezier in tuinieren

De tuinders van De Kromme Sloot vormen een gemêleerd gezelschap. Wat zij delen is de liefde voor de natuur, het plezier in tuinieren, buiten lekker aan het werk zijn en genieten van de stilte en prachtige omgeving.

Activiteiten

De Kromme Sloot en haar leden organiseren leuke en leerzame activiteiten. Een rondleiding op de varentuin, een nachtelijke speurtocht naar vleermuizen of een lezing over het verrijken van grond. Daarnaast zijn er werkmorgens, een productendag en ontspannende activiteiten zoals klaverjassen en schilderen.

Lid worden

Iedereen is van harte welkom als lid van De Kromme Sloot. We delen deze unieke plek graag met anderen.

Donateur worden

Wil je wel genieten van de heem- en varentuin en de activiteiten van De Kromme Sloot, maar heb je geen tijd voor een eigen moestuin? Word dan donateur.

Website

Voor meer informatie over de vereniging bezoek onze website;

www.atvdekrommesloot.nl