24/04/2015 - Start voedselbankproject 2015

Met de overhandiging van een starterspakket aan een van de deelnemers aan de voedselbank ging het project volkstuin voor de voedselbank zijn tweede jaar in.

Ruud Ursem, lid van de gemeenteraadsfractie van OPA, is initiatiefnemer van het project. Samen met de federatie van amateurtuindersverenigingen Alkmaar e.o. maakte hij het mogelijk dat op verschillende complexen klanten van de voedselbank een jaar lang onder begeleiding van een ervaren tuinder de gelegenheid krijgen in hun eigen groente te voorzien.

De klanten krijgen een starterspakket bestaande uit poot- en zaaigoed en een tuin van 50 m2 met tuingereedschap. Daarmee kunnen ze een jaar lang hun eigen groente kweken. Veel tuinders op de complexen komen gedurende het seizoen langs met aanvullingen op dit pakket.

Hoewel er vorig jaar een aantal afvallers zijn geweest , hebben ook een aantal klanten, die vorig jaar aan het project meededen  zich dit jaar als lid aangemeld bij de vereniging. Reden genoeg om het project ook dit jaar weer van harte te steunen